Over mij, Lucianne Verweij

Mijn naam is Lucianne Verweij, en sinds 2016 heb ik de vrijheid om als zelfstandige mijn eigen richting bepalen. 

Die richting leidde tot mijn registratie als mediator, gevolgd door een certificatie als vertrouwenspersoon op het gebied van zakelijke en sociale integriteit.  Beide richtingen sloten goed aan bij mijn jarenlange ervaring als verantwoordelijke voor ethiek en integriteit bij een multinational.  Ook daar gaat het er tenslotte om hoe wij ons tot elkaar willen verhouden.

Onder de naam JustBiz ben ik nog steeds actief om bedrijven te helpen hun organisaties zodanig in te richten, dat ze inhoud kunnen geven aan de meest voorkomende kernwaarde: ‘integriteit’.   Dit zijn vaak projecten met een wat langere horizon.  Denk daarbij bijvoorbeeld aan de inrichting van een meldprogramma, zodat mensen hun zorgen in de organisatie kwijt kunnen.

Maar daarnaast ga ik ook graag het gesprek aan om mensen verder te helpen in het hier en nu. In de vorm van begeleiding of bemiddeling, als (pre-)mediator, als extern vertrouwenspersoon of als klachtenfunctionaris.  Om moeilijke situaties weer vlot te trekken, en om mensen weer in staat te stellen dat te kunnen doen, waar ze goed in zijn, of waar ze energie van krijgen.

Daarbij gaat mijn interesse niet enkel uit naar die ene situatie, maar ook naar het geheel. Als bijvoorbeeld blijkt dat de oorzaken van de problematiek in die ene situatie structureel zijn, dan vertaal ik dit graag naar adviezen voor de werkgever.  Om te zorgen dat het geen ‘dweilen met de kraan open’ wordt, maar dat de organisatie aan de hand van dit ene incident in staat wordt gesteld om te werken aan een beter werkklimaat, waarin niet alleen de melder, maar ook de andere werknemers tot hun recht komen.